Herb województwa. Na tarczy po lewej stronie gryf naprzeciw niego lew. U góry krzyż kawalerski.
Liczba 25 z dopiskiem lat w kolorze złotym, oznaczająca 25-lecie samorzadu województwa podkarpackiego.

 W środę 18 września w Hotelu Prezydenckim w Rzeszowie Przewodniczący Sejmiku Województwa Podkarpackiego Jerzy Borcz wziął udział w posiedzeniu kapituły konkursu Nasze Dobre Podkarpackie - Znak Jakości Nowin.

Przewodniczący Sejmiku Województwa Podkarpackiego Jerzy Borcz podkreślił, że nie było łatwo wybrać pomiędzy jednym a drugim produktem z tego względu, że wszystkie ocenianie produkty są najwyższej jakości. Dodał, że mamy się czym pochwalić i nasze lokalne przysmaki są cenione nie tylko w naszym lokalnym środowisku ale zyskują coraz większą popularność poza granicami naszej małej ojczyzny.

Konkurs Nasze Dobre Podkarpackie, jest organizowany od 21 lat przez „Nowiny i cieszy się dużym zainteresowaniem. W tegorocznej edycji 15 uczestników zaprezentowało swoje produkty, usługi i inwestycje, pokazując innowacyjność regionu. O tym, które z nich otrzymają tytuły Nasze Dobre Podkarpackie - Znak Jakości Nowin, zdecydowała kapituła konkursu, w skład której wchodziło 10 osób, reprezentujących m.in. Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, Podkarpacki Urząd Wojewódzki, Urząd Miasta Rzeszowa, Starostwo Powiatowe w Rzeszowie.

Zdjęcie przedstawia kapitułę konkursy, która siedzi przy stole

Produkty, usługi i projekty oceniali m.in.:

• Dorota Jamrozy, kierownik Oddziału wielofunkcyjnego rozwoju wsi i żywności wysokiej jakości Podkarpackiego Urzędu Marszałkowskiego;
• Jerzy Borcz, przewodniczący Sejmiku województwa podkarpackiego;
• Arkadiusz Opoń, zastępcą dyrektora kancelarii sejmiku,
• Tomasz Cyran, dyrektor generalny Podkarpackiego Urzędu Wojewódzkiego;
• Jerzy Bieniek z Wydziału Marki Miasta Rzeszowa, reprezentujący na kapitule konkursu prezydenta miasta Rzeszowa
• Krzysztof Jarosz, starosta rzeszowski.

Zdjęcie przedstawia stół z lokalnymi produktami

Na zdjęciu widać trójkę stojących członków komisji

Na zdjęciu widać trójkę siedzących przy stole członków komisji

Na zdjęciu widać stół z wyłożonymi lokalnymi produktami

Autor tekstu: KS

Autor zdjęć: Barbara Galas