EKOGALA 2018

 2

Promuje podkarpacką i polską żywność najwyższej jakości, daje szansę zaprezentowania produktów tradycyjnych z różnych regionów Europy, a nawet świata - EKOGALA. Od lat przyciąga producentów żywności ekologicznej i tłumy kupujących, którzy szukają prawdziwych smaków i zapachów produktów. Tegoroczna EKOGALA (7-8 grudnia 2018 r.) to tradycyjnie gotowanie VIP-ów, setki produktów, ozdoby świąteczne i przede wszystkim spotkanie ludzi z pasją, którzy chcą wymienić się doświadczeniem i swoimi produktami.

W EKOGALI uczestniczył przewodniczący sejmiku województwa podkarpackiego Jerzy Borcz i radny województwa Mariusz Król, którzy przygotowywali potrawy regionalne z wykorzystaniem najwyższej jakości produktów, promując jednocześnie hasło "Polska Smakuje". Do posmakowania były fuczki łemkowskie ze smażoną polędwiczką wieprzową polane sosem borowikowym, z czipsem z buraka ćwikłowego. Natomiast drugi dzień EKOGALI 2018 stał się dla OT KOWR okazją do poznania przedsiębiorców i producentów żywności wysokiej jakości z Chin i odbycia rozmów na temat możliwej współpracy. Delegacja Państwa Środka zaprezentowała m.in. zupę z makaronem ze ślimakiem rzecznym. Podsumowanie XIII Europejskiego Konkursu Kulinarnego pod hasłem "Polska Smakuje" dla młodzieży ze szkół gastronomicznych, stanowił wielką atrakcję wydarzenia, co potwierdzają licznie przybyli zwiedzający.

Więcej: EKOGALA dzień pierwszy

EKOGALA dzień drugi

Fot. Kamil Pelc

  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
  • IMG_9478